Status ; HELLO ! STALKER ME HUH? GOTCHA! :p
Beautiful Flowers
Telur 3 Suku ◕‿◕
Sunday, 20 November 2011 | 23:14 | 0 Rain[s]




Hye yang berada di sini , Hoy yang berada di sana .
Today Myka nak shared 1 resepi diet .

TELUR 3 SUKU ◕‿◕

nama macam tak sedap kan  , tapi . bila dah try . MEMANG SEDAP BRO :D

Bahan yang diperlukan 
:Telur 
:Lada sulah
:Kicap




::STEP 1::
>basuh telur anda dengan mengguanakan air paip

::STEP 2::
>masukkan air (AIR MINERAL) ke dalam periuk , and masukkan telur yg telah dibasuh . Bukak api , panaskan air . 


1

2

3

AGAK -AGAK LEPAS 4-5 MINIT , TELUR BOLEH DI ANGKAT , :)

gunakan alat ni :





::STEP 3::
> Untuk keselesaan , lepas korang ankat telur tuh , basuh lah dulu dgn air paip tuk bagi sejuk sikit supaya mudah dipegang :)






::STEP 4::
>ambek mangkuk , pecah kan telur 3 suku korang dalam tuh . ! but jgn letak kulit die skali ! nak mati kee ? HAHA! :D





kayy , lepas korang pecah kan telur tuh , mesti ade terdapat sisa telur putih yg masak rite dekat sekeliling dalam kulit tuh ? okey . JANGAN MEMBAZIR , korang boleh korek / cedok telur tuh guna sudu macam ni .




NASIHAT : okay , jage lah kebersihan tuh sikit , lepas buat semua tuh buang lah kulit telur korang dalam tong sampah :)




::STEP 5::
> so , what yu waiting for ? tmbah lah perasa , perisa (kicap&lada sulah)
>sukatan , korang agak -agak lah , Myka tak pandai nak agak . 
#JANGAN TERLEBIH SUKATAN 





>lepas letak tuh ,pandai -pandai lah korang kacau -kacau kan guna sudu supaya ramuan sebati ;)




kacau-kacau-kacau sampai jadi macam ni =

lalala, nampak mcm tak menyelerakan rite ? but try korrang rase , sedap wohhh :*

_______________________________________________________________
KESILAPAN DALAM MASAKAN .



>angkat telur daripada rebusan terlalu awal .

___________________________________________________________
credits ◕‿◕




thanks to my lovely camera 
(NIKON D5100 & NIKON L120)
NIKON D5100

NIKON L120

SELAMAT MENCUBA :D

Bonjour
You've Stuck


hello~ WELCOME to my diaries. +Follow me. Cick here to exit. If you done read, don't forget to add me on Facebook, 'KIMYKA LAUTNER', or follow me on twitter,'@SCHAPYKOO'
italic underline bold Link

Old Post | New Post